Πως να πάρετε δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

Πως να πάρετε δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

Πως να πάρετε δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

«Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».
Για σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού μίλησε η Νίκη Κεραμέως χθες στο «MEGA Καλημέρα» σημειώνοντας ότι «μέσω της παρουσίας μας στην Αμερική πετύχαμε στενότερη συνεργασία της Ελλάδος με κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. Πάνω από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ έρχονται για συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια».


Η κ. Κεραμέως έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τα πανεπιστήμια της Αμερικής. «Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».


Επίσης, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στη συνεργασία του πανεπιστημίου Αθηνών με το πανεπιστήμιο του Γέιλ σε θέματα επιδημιολογίας, ενώ ήδη στη χώρα μας υπάρχουν δύο αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές.

«Γίνεται η χώρα μας ένας παγκόσμιος φάρος εκπαίδευσης στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη, που θα προσελκύει κόσμο» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

 

Σύμφωνα με την υπουργό ο σκοπός της άφιξης όλων αυτών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού είναι είτε για να εμβαθύνουν την υφιστάμενη συνεργασία που υπάρχει είτε για να συνάψουν νέες συνεργασίες.

Επεξήγησε η υπουργός Παιδείας ότι στο φάσμα των νέων συνεργασιών περιλαμβάνονται: «Θερινά προγράμματα, προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, καθηγητών, ερευνητών, κοινά προγράμματα σπουδών».

Στη συνέχεια η Ν. Κεραμέως έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τα πανεπιστήμια της Αμερικής. «Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στη συνεργασία του πανεπιστημίου Αθηνών με το πανεπιστήμιο του Γέιλ σε θέματα επιδημιολογίας ενώ τόνισε ότι ήδη στην χώρα μας υπάρχουν δύο αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές.

«Γίνεται η χώρα μας ένας παγκόσμιος φάρος εκπαίδευσης στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη, που θα προσελκύει κόσμο» κατέληξε

Παλαιό Φάληρο Νέα Σμύρνη